Caravantraining

Is het lang geleden dat u met een caravan heeft gereden, heeft u net een grotere uitvoering aangeschaft of is manoeuvreren nooit u sterkste kant geweest?

Dan is een dagdeel caravantraining de oplossing!

Vakantie moet ontspanning betekenen, maar vaak ontstaat de eerste stress al tijdens het rijden en manoeuvreren. Veel stress kan worden voorkomen als uw passagier als 'kijkhulp' u de juiste aanwijzingen kan geven. Kom daarom samen naar de training!

Het rijgedrag van de combinatie wordt bepaald door de caravan, door de belading en door de auto die ervoor staat. U leert de eigenschappen van uw auto en caravan en over de invloed ervan op het rijgedrag.

Het rijgedrag wordt positief beïnvloed door een goede gewichtsverdeling, goede schokdempers en een juiste bandenspanning. Het technische deel ronden we af met voorlichting over de banden en de elektrische aansluiting.

Een caravan moet veilig aan de trekauto vastzitten. We staan daarom uitvoerig stil bij de juiste kogeldruk, de stabilisator, de bevestiging van de losbreekremkabel en ABS. Ook nemen we met u de juiste wijze van aan- en afkoppelen door.

Caravan rijden is vooruit zien! Ver vooruit kijken voorkomt verkeerd rijden en moeten omdraaien... als dat nog kan tenminste! U maakt het uzelf makkelijk met een aantal oefeningen en trucs die u op deze training leert. Zoals over een lange afstand achteruitrijden en linker- en rechterbocht achteruitrijden. Uw passagier leert tevens hoe deze buiten de auto het beste aanwijzingen kan geven.

Tijdens deze training besteden we ook aandacht aan tips om met de caravan veilig door het verkeer te sturen. Hoe om te gaan met hellingen, spoorvorming en met de juiste snelheden. Ook leert u wat de juiste handeling is, mocht de caravan onverhoopt toch gaan slingeren!

De caravantraining vol tips en trucs!